Ιστορίες σεξουαλικής επικοινωνίας

Ιδέα – Κείμενα –Επιμέλεια: 

Εύη Κυράνα, Ψυχολόγος Υγείας, Σεξολόγος
Δημήτρης Χατζηχρήστου, Καθηγητής Ουρολογίας Α. Π.Θ.
Αντώνης Βλαβογελάκης, Δημοσιογράφος, ραδιοφωνικός παραγωγός

Σκηνοθεσία: 

Γρηγόρης Αποστολόπουλος

Παραγωγή: 

Wave studio για το ΙΜΟΠ

Συντονισμός – Επιμέλεια: 

Εύη Κυράνα, Ψυχολόγος Υγείας, Σεξολόγος

Λίγα λόγια για τη σειρά

Η σεξουαλική επικοινωνία είναι από τα πλέον δύσκολα κεφάλαια στις διαπροσωπικές ερωτικές σχέσεις. Τυχόν λανθασμένοι χειρισμοί/αντιδράσεις πιθανόν να προκαλέσουν μέχρι και ρήξη στη σχέση. Μέσα από μία σειρά 6 ταινιών δίνονται παραδείγματα τόσο της άσχημης όσο και της καλής επικοινωνίας των συντρόφων. Οι ταινίες σκοπό έχουν να δοθεί στον θεατή το έναυσμα για σκέψεις, που ίσως οδηγήσουν σε τροποποίηση συμπεριφορών και καλύτερη επικοινωνία στο μέλλον.

 

ΟΙ ΤΑΙΝΙΕΣ

Τίτλος: Σεξουαλική επιθυμία
Διάρκεια: 5:31min

Παίζουν οι ηθοποιοί:
Αντώνης Καραγιάννης, Αργυρώ Κουρλίτη 

 

Λίγα λόγια για την ταινία:

Στο φιλμ, παρουσιάζεται ένα ζευγάρι  που αντιμετωπίζει το πρόβλημα της μειωμένης σεξουαλικής επιθυμίας, θέμα που απασχολεί συνήθως τις γυναίκες. Στην ταινία, θα δείτε χαρακτηριστικούς τρόπους με τους οποίους τα ζευγάρια διαχειρίζονται το πρόβλημα. Σε αυτές τις περιπτώσεις, η αποφυγή είναι χαρακτηριστική συμπεριφορά της γυναίκας και η άσκηση πίεσης είναι χαρακτηριστική συμπεριφορά του άντρα. Αφού δείτε την ιστορία του ζευγαριού, ακολουθεί η επανάληψη της ιστορίας, αλλά αυτή τη φορά παρεμβάλλονται σχόλια και επισημάνσεις, ώστε να παρουσιαστούν τα συχνότερα εμπόδια στην επικοινωνία του ζευγαριού, καθώς επίσης και απλές τεχνικές που ωφελούν την επικοινωνία.

Αντώνης Καραγιάννης, Αργυρώ Κουρλίτη στην ταινία 'Σεξουαλική επιθυμία'

Τίτλος: Πρόβλημα στύσης Ι
Διάρκεια: 4:08min

Παίζουν οι ηθοποιοί:
Στάθης Μαυρόπουλος, Μαριάννα Πασχαλούδη

 

Λίγα λόγια για την ταινία:

Το πρόβλημα της στυτικής δυσλειτουργίας είναι ένα από τα πιο συχνά σεξουαλικά προβλήματα του άντρα. Ωστόσο, όταν ο άντρας βρίσκεται σε σχέση, τότε το πρόβλημα παύει να είναι ατομικό και γίνεται πρόβλημα που επηρεάζει και επηρεάζεται από τη σχέση. Στο φιλμ που ακολουθεί, παρουσιάζεται ένα ζευγάρι που αντιμετωπίζει το πρόβλημα της στυτικής δυσλειτουργίας. Θα παρακολουθήσετε τη σύζυγο να εκφράζει έντονο θυμό, καχυποψία και απειλές προς τον σύζυγο, ο οποίος διατηρεί αμυντική στάση. Αφού δείτε την ιστορία, ακολουθεί η επανάληψή της, αλλά, αυτήν τη φορά, παρεμβάλλονται σχόλια και επισημάνσεις με τα συχνότερα λάθη στην επικοινωνία του ζευγαριού, τη στιγμή που ο ένας από τους δύο διακατέχεται από θυμό. Τα λάθη αυτά όχι μόνο δεν ωφελούν τη σχέση, αλλά συντηρούν και το σεξουαλικό πρόβλημα.

Στάθης Μαυρόπουλος, Μαριάννα Πασχαλούδη στην ταινία "Πρόβλημα στύσης Ι"


 

Τίτλος: Πρόβλημα στύσης ΙΙ
Διάρκεια: 6:58min

Παίζουν οι ηθοποιοί:
Στάθης Μαυρόπουλος, Μαριάννα Πασχαλούδη 

 

Λίγα λόγια για την ταινία:

Στο φιλμ που ακολουθεί, θα δείτε ένα ζευγάρι που αντιμετωπίζει το πρόβλημα της στυτικής δυσλειτουργίας από κοινού. Θα δείτε τον άντρα αλλά και τη γυναίκα να εκφράζουν με σαφήνεια και με λίγα λόγια τις ανησυχίες τους, τους προβληματισμούς και την πιθανή λύση. Θα δείτε, δηλαδή, ένα ζευγάρι που, παρά το γεγονός ότι βιώνει ανησυχίες και αρνητικά συναισθήματα, επιλέγει να επικοινωνήσει με έναν τρόπο ωφέλιμο για τη σχέση. Αφού δείτε την ιστορία, ακολουθεί η επανάληψή της, αλλά, αυτήν τη φορά, παρεμβάλλονται οι τεχνικές που ωφελούν στην αμοιβαία κατανόηση αλλά και στη σωστή αντιμετώπιση του σεξουαλικού προβλήματος.

Στάθης Μαυρόπουλος, Μαριάννα Πασχαλούδη στην ταινία "Πρόβλημα στύσης ΙΙ"

 

 

Τίτλος: Η σύζυγος βρίσκει χάπια Ι
Διάρκεια: 7:53min

Παίζουν οι ηθοποιοί:
Γιάννης Μόχλας, Αλίκη Δουρμαζέρ

Λίγα λόγια για την ταινία:

Τα φάρμακα για τη στύση αποτελούν έναν από τους πιο διαδεδομένους αλλά και αποτελεσματικούς τρόπους αντιμετώπισης της στυτικής δυσλειτουργίας. Ο τρόπος με τον οποίο αντιλαμβάνονται οι γυναίκες και οι άντρες τη χρήση φαρμάκων για τη στύση ποικίλλει. Στο παρακάτω φιλμ, θα δείτε μία γυναίκα να ανακαλύπτει ότι ο άντρας της χρησιμοποιεί φάρμακα για τη στύση. Συγκεκριμένα, θα δείτε τη γυναίκα να εκτονώνει με χειμαρρώδη τρόπο τον θυμό της, τις ανησυχίες της και τους προβληματισμούς της. Ο τρόπος επικοινωνίας του ζευγαριού που θα παρακολουθήσετε είναι δυσλειτουργικός και, σε καμία περίπτωση, δεν βοηθάει στην αμοιβαία κατανόηση. Αφού δείτε την ιστορία, ακολουθεί η επανάληψή της, αλλά, αυτήν τη φορά, επισημαίνονται τα λάθη στην επικοινωνία του ζευγαριού.

Γιάννης Μόχλας, Αλίκη Δουρμαζέρ στην ταινία 'Η σύζυγος βρίσκει χάπια Ι'

 

Τίτλος: Η σύζυγος βρίσκει χάπια ΙΙ
Διάρκεια: 5:43min

Παίζουν οι ηθοποιοί:
Γιάννης Μόχλας, Αλίκη Δουμαζέρ

Λίγα λόγια για την ταινία:

Στο φιλμ που ακολουθεί, θα παρακολουθήσετε ένα ζευγάρι, τη στιγμή που η γυναίκα ανακαλύπτει ότι ο άντρας της χρησιμοποιεί φάρμακα για τη στύση. Θα δείτε τη γυναίκα αλλά και τον άντρα να διαχειρίζονται το γεγονός, χρησιμοποιώντας ωφέλιμες τεχνικές επικοινωνίας. Αφού δείτε την ιστορία, ακολουθεί η επανάληψή της, αλλά, αυτήν τη φορά, επισημαίνονται οι τεχνικές επικοινωνίας που ωφελούν στην αμοιβαία κατανόηση και στην καλύτερη αντιμετώπιση του σεξουαλικού προβλήματος.

Γιάννης Μόχλας, Αλίκη Δουρμαζέρ στην ταινία 'Η σύζυγος βρίσκει χάπια ΙI'