Ερωτηματολόγιο για πρόωρη εκσπερμάτιση

Η γρήγορη ή πρόωρη εκσπερμάτιση είναι ένα συχνό σεξουαλικό πρόβλημα των αντρών. Παρότι οι περισσότεροι άντρες θα βιώσουν το πρόβλημα περιστασιακά, αρκετοί είναι αυτοί που το έχουν μόνιμα, και προκαλεί πρόβλημα στη σεξουαλική τους ζωή. Στις περισσότερες περιπτώσεις είναι καθαρά ψυχολογικό, και η αντιμετώπιση γίνεται από εξειδικευμένο σεξολόγο (ψυχολόγο ή ψυχίατρο).

Η μόνη οργανική αιτία που έχει συνδεθεί με την εμφάνιση του προβλήματος είναι οι παθήσεις του θυρεοειδή, που, όταν αντιμετωπιστούν, ο έλεγχος της εκσπερμάτισης επανέρχεται.

Σε μία προσπάθεια για την αυτοαξιολόγηση των αντρών με πρόωρη εκσπερμάτιση, κατασκευάστηκε από τη διεθνή επιστημονική κοινότητα ένα ειδικό ερωτηματολόγιο, το Premature Ejaculation Diagnostic Tool (PEDT).

Το ερωτηματολόγιο και η αξιολόγησή του δημοσιεύτηκαν στο έγκυρο Ουρολογικό περιοδικό European Urology (Symonds, Perelman, Althof et al. Development and validation of a premature ejaculation diagnostic tool. European Urology 52 (2007): 565-573).

Το Διαγνωστικό Εργαλείο για την Πρόωρη Εκσπερμάτιση, λοιπόν, είναι χρήσιμο για τη διάγνωση της πρόωρης εκσπερμάτισης. Μπορείτε να συμπληρώσετε το ερωτηματολόγιο, να υπολογίσετε το σκορ σας και να το συγκρίνετε με τις τιμές αναφοράς που το ακολουθούν. 

Ο όρος εκσπερμάτιση, εδώ, αναφέρεται στην εκτίναξη του σπέρματος μετά τη διείσδυση δηλαδή αφού το πέος μπει στον κόλπο της συντρόφου.

Ερωτήσεις:5
Attempts allowed:Απεριόριστο
Διαθέσιμο:Πάντα
Pass rate:55 %
Backwards navigation:Forbidden