Γενικές Πληροφορίες

Τι είναι το Andrology Update;

Τα Κλινικά Φροντιστήρια “Andrology Update” είναι εκπαιδευτικοί κύκλοι μαθημάτων για Ουρολόγους, που διοργανώνει το ΙΜΟΠ επί σειρά ετών. Ουσιαστικά πρόκειται για συνέχεια των ιστορικών κλινικών φροντιστηρίων στην Ανθρώπινη Σεξουαλικότητα και την Ανδρολογία, που ξεκίνησε το Κέντρο Σεξουαλικής και Αναπαραγωγικής Υγείας (ΚΕΣΑΥ) το 2001 και μέχρι το 2013 υλοποίησε 31 εκδηλώσεις. Σε αυτές, διαχρονικά, συμμετείχαν περισσότεροι από 500 Ουρολόγοι και 1000 ιατροί άλλων ειδικοτήτων. Από το 2014 τη διοργάνωση ανέλαβε το ΙΜΟΠ και η εκδήλωση μετονομάστηκε σε Andrology Update. Πλέον έχει γίνει, με την αγάπη των Ουρολόγων, το ετήσιο εκπαιδευτικό ραντεβού για όλους όσοι αγωνιούν να προλάβουν τις εξελίξεις στην Ανδρολογία.

Πρόκειται για τα πλέον πρακτικά φροντιστήρια που ιστορικά έχει υλοποιήσει το Ινστιτούτο, αφού δημιουργούν μία αναπαραστατική εικόνα του ιατρείου των Ουρολόγων και οι συνάδελφοι βρίσκονται αντιμέτωποι με καθημερινά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ίδιοι συχνά.

Κατ’ αυτόν τον τρόπο, και μέσα από την αναγκαία μίξη της τεκμηριωμένης ιατρικής και της κλινικής εμπειρίας, εξασφαλίζεται η ανανέωση της γνώσης και το μοίρασμα της ανθρώπινης εμπειρίας.

Τα θέματα αναπτύσσονται μέσα από διαδραστικές εκπαιδευτικές διαδικασίες, οι οποίες προκαλούν προβληματισμό και συζήτηση. Ο τελικός στόχος, είναι να δοθεί λύση στα προβλήματα των ασθενών και να βελτιωθεί η ποιότητα ζωής τους.

 

Πρακτική άσκηση στη λήψη κλινικών αποφάσεων

Το ΙΜΟΠ, σταθερό στις πολυετείς προσπάθειές του για ενημέρωση και εκπαίδευση των ειδικών αναβαθμίζει διαρκώς τη διαδικασία. Στο Κλινικό φροντιστήριο "Andrology update" για το 2018, οι εκπαιδευόμενοι Ουρολόγοι έχουν τη δυνατότητα να ασκήσουν συγκεκριμένες κλινικές δεξιότητες στη λήψη αποφάσεων για θεραπευτικές παρεμβάσεις. Μέσα από επιλεγμένα περιστατικά θα αναζητηθούν οι σωστές παρεμβάσεις σε διάφορους ασθενείς.

 

Πιστοποίηση

Σε κάθε ενότητα, θα υπάρχουν ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής στις οποίες οι εκπαιδευόμενοι θα πρέπει να απαντήσουν σωστά τουλάχιστον κατά 60%, ώστε να λάβουν το σύνολο της μοριοδότησης της εκδήλωσης από τον αρμόδιο ευρωπαϊκό οργανισμό (ACME). Επίσης θα πρέπει να παρευρίσκονται τουλάχιστον στο 60% των ωρών του συνεδρίου, προκειμένου να λάβουν πιστοποιητικό συμμετοχής, όπως ορίζεται από τον ΕΟΦ. Η εκδήλωση έχει έγκριση από τον ΕΟΦ με αρ. αίτησης 93796 και ημερ. 17/10/2017.

 

Ποιους αφορά;

Στα Κλινικά φροντιστήρια μετέχουν ειδικοί ιατροί Ουρολόγοι και ειδικευόμενοι που ολοκληρώνουν την ειδικότητα σύντομα. Ο αριθμός των συμμετεχόντων είναι περιορισμένος ώστε να ικανοποιούνται οι ιδιαίτερες απαιτήσεις των ιατρών Ουρολόγων, με πλήθος tips & tricks για την αντιμετώπιση συγκεκριμένων ζητημάτων Ανδρολογίας.