Δράση ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο του προστάτη

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η  ημέρα ευαισθητοποίησης για τον Καρκίνο του Προστάτη, την Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2013 που διοργάνωσαν από κοινού η Ουρολογική Εταιρία Βορείου Ελλάδος και το Ινστιτούτο Μελέτης Ουρολογικών Παθήσεων.
 
Η 15η Σεπτεμβρίου έχει οριστεί ως Ευρωπαϊκή ημέρα κατά του Καρκίνου του Προστάτη. Σε ειδικά διαμορφωμένο περίπτερο που στήθηκε στην πλατεία Αριστοτέλους Θεσσαλονίκης, από τις 10 το πρωί μέχρι τις 8 το βράδυ, διανεμήθηκε ενημερωτικό έντυπο υλικό στο κοινό, ενώ ειδικοί και ειδικευόμενοι γιατροί Ουρολόγοι, καθώς και φοιτητές Ιατρικής ήταν  διαθέσιμοι προκειμένου  να λύσουν απορίες και να παρέχουν τις συμβουλές τους σχετικά με την πρόληψη, τη διάγνωση και τη θεραπεία της ασθένειας.
 
Το αντρικό κοινό ενδιαφερόταν ιδιαίτερα και είχε αρκετές ερωτήσεις να κάνει, ενώ δεν ήταν λίγοι εκείνοι που προσήλθαν με τις εξετάσεις τους και ζήτησαν τη γνώμη των ειδικών. Ας σημειωθεί ότι και πολλές γυναίκες ενδιαφέρθηκαν προκειμένου να βοηθήσουν τους συζύγους τους.
 
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, ο πρόεδρος της ΟΥΕΒΕ κ. Χάρης Αηδονόπουλος έδωσε συνέντευξη εστιάζοντας στην πρόληψη της νόσου και στο αισιόδοξο μήνυμα της εκδήλωσης που είναι :
 
«ΑντιμετωπίΖΩ τον καρκίνο του προστάτη».
 
Η όλη προσπάθεια καλύφθηκε από τα ραδιοτηλεοπτικά, έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα τα οποία  ευχαριστούμε Ιδιαιτέρως για τη συμβολή τους στην δημοσιοποίηση της εκδήλωσης.