Πρόσκληση στο 13ο Σχολείο Ουρολογίας

Πρόσκληση στο 13ο Σχολείο

Το Σχολείο Ουρολογίας στην Πορταριά ξεκίνησε με ένα ερώτημα: μπορεί να σταθεί μια εκπαιδευτική διαδικασία με έντονο ολοήμερο πρόγραμμα, χωρίς τουριστικό πρόγραμμα, που απαιτει 8-10 ώρες παρουσία στην αίθουσα καθημερινά;
Η θετική απάντηση τεκμηριώθηκε τα 12 χρόνια που πέρασαν. Το σχολείο πάντα με ενεργό και συνεχή συμμετοχή των συμμετεχόντων, με γνώση επιλεγμένη για εφαρμογή την επόμενη ημέρα στο ιατρείο εγινε εκδήλωση αναφοράς στην εκπαίδευση στην Ουρολογία.

Συνεχίζουμε για 13η χρονιά, πάντα με μικρό αριθμό εκπαιδευόμενων- συμμετεχόντων Ουρολόγων, οι παρουσιάσεις με επίκεντρο το πρόβλημα (problemsolvinglearning), βασισμένες στην τεκμηριωμένη γνώση (evidence-basedmedicine) και στην ανθρωποκεντρική προσέγγιση του ασθενή (patient-centredcare) αλλά πάνω απ’ όλα ο χρόνος συζήτησης–πάντα κατά πολύ μεγαλύτερος από αυτόν της διδασκαλίας.

Το πρόγραμμα μεστό σε γνώσεις και εμπειρίες απο την καθημερινή μας πράξη και όπως πάντα πολλά περιστατικά που ζητούν λύσεις.

Πάλι στα θρανία λοιπόν τον Φεβρουάριο, στην Αγριά φέτος, στο Σχολείο που ΕΣΕΙΣ το κάνατε θεσμό στην εκπαίδευση των Ουρολόγων!

Δημήτρης Χατζηχρήστου
Καθηγητής Ουρολογίας ΑΠΘ
Πρόεδρος ΙΜΟΠ