Βραβείο Αριστείας Νέου Ουρολόγου 2013

Το ΙΜΟΠ, ως γνωστό, θεσμοθέτησε για πρώτη φορά φέτος το Βραβείο Αριστείας Νέου Ουρολόγου, με στόχο την αναγνώριση του επιστημονικού μόχθου των νέων Ελλήνων Ουρολόγων. Την προκήρυξη τίμησαν εννιά (9) εξαιρετικοί νέοι επιστήμονες, καταδεικνύοντας το υψηλό επίπεδο των νέων συναδέλφων.

Η τριμελής επιτροπή εξέτασε τις υποψηφιότητες και με βάση τα κριτήρια αποφάσισε να αποδώσει το βραβείο μεταξύ αυτών που αρίστευσαν στις εξετάσεις για τη λήψη του τίτλου FEBU.  Μεταξύ των αριστούχων, κατέληξε σε αυτόν που έχει το σημαντικότερο έργο σύμφωνα με το βιογραφικό του. Στηριζόμενη στα παραπάνω, η επιτροπή, αποτελούμενη απο τον Πρόεδρο της Ελληνικής Ουρολογικής Εταιρείας κ. Γ. Μουτζούρη (εκπρόσωπος της ΕΟΕ), τον Αντιπρόεδρο της Ουρολογικής Εταιρείας Βορείου Ελλάδος κ. Ι. Βακαλόπουλο (εκπρόσωπος της ΟΥEΒΕ), και τον κ. Κ. Χατζημουρατίδη (εκπρόσωπος του ΙΜΟΠ) αποφάσισε την απονομή του βραβείου στον Ουρολόγο ΣΤΑΥΡΟ ΤΥΡΙΤΖΗ

Το βραβείο συνοδεύεται από χρηματικό έπαθλο 5.000 ευρώ για να καλύψει έξοδα της μετεκπαίδευσής του σε κέντρο της ημεδαπής (εξαιρουμένου του κέντρου όπου εκπαιδεύτηκε) ή αλλοδαπής που θα επιλέξει. Η απονομή του βραβείου θα γίνει κατά τη διάρκεια του επίσημου δείπνου του συνεδρίου της Ουρολογικής Εταιρείας Βορείου Ελλάδος, το Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2013.

Το ΙΜΟΠ εκφράζει τα συγχαρητήριά του στον τιμώμενο, καθώς και τις θερμές ευχαριστίες στα μέλη της Επιτροπής για την κρίση τους.

 

ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ 

Ο Σταύρος Τυριτζής ολοκλήρωσε τις εγκύκλιες σπουδές του στο Πανεπιστήμιο Πατρών. Μετεκπαιδεύτηκε επί 1 έτος στη Σουηδία και την Ελβετία. Έχει διατελέσει εκπαιδευτής ρομποτικής χειρουργικής στην Σουηδία και την Ελλάδα. Έχει τιμηθεί με 3 βραβεία σε ισάριθμα Πανελλήνια Ουρολογικά Συνέδρια και 3 βραβεία σε Διεθνή Συνέδρια. Έχει λάβει υποτροφίες από τo European Urological Scholarship Program και την Ελληνική Ουρολογική Εταιρεία. Τον Νοέμβριο του 2013 βραβεύτηκε ως ο Καλύτερος Ομιλητής στην ΝοτιοΑνατολική Ευρώπη, στο 9th South Eastern European Meeting (SEEM). Είναι μέλος του Κολλεγίου Ευρωπαίων Ουρολόγων (Fellow of European Board of Urology) και πολλών διεθνών ιατρικών εταιρειών, ενώ είναι και κριτής εργασιών σε 10 ξενόγλωσσα περιοδικά. Προτάθηκε από την Ελληνική Ουρολογική Εταιρεία, ως ο υποψήφιος της Ελλάδας για το Πανευρωπαικό Βραβείο Crystal Matula Award 2014. Έχει συμμετάσχει σε πάνω από 40 Διεθνή συνέδρια και έχει δημοσιεύσει άρθρα σε διεθνή (38) και ελληνικά (12) επιστημονικά περιοδικά με υψηλή απήχηση και συγγράψει κεφάλαια σε ελληνικά (2) και διεθνή (2) συγγράμματα. Είναι ενεργός κλινικός και πειραματικός ερευνητής, με συμμετοχή σε σημαντικά ερευνητικά πρωτόκολλα πάνω στον καρκίνο του προστάτη και του νεφρού και συνεργάζεται με πανεπιστήμια του εξωτερικού (University of Southampton, UK/Karolinska Institutet, Sweden).